Miljö

Miljöstyrning enligt ISO 14001

Vildmark i Värmland arbetade sedan november 1998 enligt Miljöledningssystem ISO 14001 på företaget.

Vildmark i Värmland var det första aktivitetsföretaget i Sverige som hade en genomtänkt och etablerad Miljöplan. Vi startade egentligen med detta i samband med att vi etablerade företaget 1980 på marknaden. Vi var tidigt ute alltså.

Berusningsmedel för vikingar ?

Vildmark i Värmland hade sedan starten 1979 arbetat för att minimera belastningen på miljön. Detta innebar att Vildmark i Värmland hela tiden hade begränsat antalet gäster på sina aktiviteter, reparerade och underhöll utrustningen, anlitade lokala leverantörer, informerade (på olika språk) om hur man rörde sig i naturen och mycket annat. Allt i syfte att gästerna skulle få en trevligt upplevelse hos Vildmark i Värmland och att Vildmark i Värmland skulle kunna ha en långsiktig och hållbar verksamhet i naturen. Gäster skulle även i framtiden kunna besöka oss.

Vildmark i Värmland och våra gäster hade bland annat källsorterat sopor på samtliga anläggningar sedan 1995 trots att kommunerna inte var mogna för detta. Det gällde att knuffa folk dit man vill ha dem, även om de var lite motsträviga ibland.

 

Vi ville försöka överlämna en bra värld till våra barn.

Birgitta o Anders Wiss